Zoek functionaliteit

Hallo,

Ik ben een uitgebreide website aan het maken en ik zou graag op een drietal plekken een search box willen toevoegen. Ik ben al door de beschrijvingen van verschillende modules gegaan en ik weet dat er ook zoek functionaliteit in de core zit (7.x), maar ik raak er maar niet uit welke modules ik nu juist nodig heb.

De belangrijkste zoekbox komt op de homepage en moet slechts de content van 1 welbepaalde content type doorzoeken. Dus niet de hele website. Echter ik zou wel graag ’natural language full text’ ondersteuning hebben, zoals die bijvoorbeeld standaard in de functionaliteit van mysql zit. Bovendien zou deze zoekfunctie de verschillende velden van de content type moeten in rekening moeten brengen, maar liefst ook de tags die via een vocabulair geïmplementeerd zijn.

Een tweede zoekbox zou enkel de gebruikers moeten doorzoeken, maar ook daar met verschillende velden en vocabulairs. Hier heb ik, hopelijk niet verkeerd, met de profile2 module gewerkt om de velden met publieke informatie te scheiden van de prive informatie.

De derde zoekfunctie is gelijkaardig aan de eerste.

Mijn vraag is nu: kom ik toe met de functionaliteit van de zoekfunctie in de kern, of moet ik er een module bij halen? En welke module(s) zou dan het meest geschikt zijn?
Zijn dit dingen die volledig via de ui in te stellen zijn, of moet ik code in een module toevoegen?

Alles dat me op weg kan zetten is van harte welkom.

Drupalversie: 
7.x
Auteur: 
Nick Van den Broeck
Door Nick Van den Broeck op 8 december, 2015 - 19:39

Hmm, geen reacties?

Het kan toch niet zijn dat er nog niemand een zoekvakje heeft geïmplementeerd?
Echt alle hulp is welkom. Hoe begin ik hieraan?

Door Gust Van Mierlo op 10 december, 2015 - 16:28

Hallo Nick,
Misschien kan dit je helpen:
https://www.ostraining.com/blog/drupal/custom-search-module/

afbeelding van be-web
Door be-web op 11 december, 2015 - 13:43

Met de Search API moet het zeker lukken. Met de extra module Search Pages kun je diverse zoekblokken definiëren, elk gekoppeld aan een eigen index. Per index zijn de te indexeren velden in te stellen.

-----
Met vriendelijke groet,
Hans Kuiters
BE-WEB

Door Nick Van den Broeck op 13 december, 2015 - 14:02

Bedankt voor de antwoorden. Ik ga ze weldra eens allebei uitspitten. Als er nog hiaten opkomen, dan horen jullie nog van me.

Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.