zoekveld / searchbar toevoegen aan thema

Kan er iemand vertellen hoe ik een searchbar toevoeg aan een thema waar dit niet in voorzien is? Welke files, welke stappen...? tnx

Drupalversie: 
7.x
Auteur: 
Doctor78
Door Doctor78 op 6 mei, 2010 - 16:01

Ik heb een menu bovenaan de pagina gekregen en nu wil ik het zoekveld bij in het menu. Het is me gelukt een region aan te maken. Dien ik het menu in de region te plaatsen om één of andere reden? Om later het zoekveld erbij te krijgen? Wanneer mijn zoekveld in de sidebar regio staat werkt het, in mijn eigen regio (headermenu) daarentegen niet. Het is niet het probleem met de indexing, ik kan gewoon niets invullen noch op 'zoek' klikken.

afbeelding van hansrossel
Door hansrossel op 6 mei, 2010 - 16:35

het zoekveld is beschikbaar als variabele in page.tpl.php ($search_box) of gewoon als blok dat je zou kunnen in een regio steken. Als je het ziet maar niet kunt aanklikken is er iets mis met je css, kijk eens met Firebug.

Hans
KOBA

Door Doctor78 op 6 mei, 2010 - 16:56

Hans, geweldig, een stap verder weeral. Ik zit wel met het probleem dat het zoekveld enkel zichtbaar is in het admin gedeelte (of wanneer ik ingelogd ben). En het is niet de klassieke fout van rechten, echt niet.... Enig idee?

Door Doctor78 op 6 mei, 2010 - 16:58

Nog eigenaardiger zelfs, enkel zichtbaar onder /admin/build/block pagina.

afbeelding van hansrossel
Door hansrossel op 6 mei, 2010 - 16:59

Blokken stel je in per thema, zorg ervoor dat je dit blok in het juiste thema hebt ingesteld, op de admin/build/blok pagina kun je alle themas zien en welke blokken bij elk thema apart zijn ingesteld.

Hans
KOBA

Door Doctor78 op 6 mei, 2010 - 17:30

Ik was de haakjes vergeten in mijn code. bedankt Hans

Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.

onomatopee