zoveelste sql-probleem

Hoi hoi,

Ik ben al enkele dagen bezig met het overzetten van mijn sql-database van de ene database naar de andere webhosting in phpMyAdmin. Elke keer opnieuw geeft hij na het exporteren naar 28 van de 156 tabellen. Als ik naar mij sql-bestand ga kijken in een teksteditor, zie ik dat hij alle tabellen geeft geëxporteerd uit de oude database. Heb al geprobeert om de cache te legen (vorige keer werkte dit namelijk) en ik heb al geprobeert via het tabblad sql het tekstbestand te plakken. Hij laadt dan wel rustiger en het lijkt of het dan wel gaat lukken maar het eindresultaat is steeds hetzelfde. Slechts 28 van de 156 tabellen worden geïmporteerd.

Iemand een simpele oplossing voor dit zeer vervelend en frustrerend probleem?

GRTZ

Drupalversie: 
7.x
Auteur: 
Puckie
Door subsidence op 15 februari, 2012 - 23:17

Heb je al eens een dump geprobeerd?
Als je een lege database hebt en hierin je de dump van je vorige database importeert zou het moeten lukken. Eerst je oude database exporteren via Phpmyadmin naar een.sql file en dan importeren in je nieuwe database. Phpadmin heeft wel een maximum grootte van je dumpfile van 8 Mb. Hier kun je omheen door Mysqldumper te installeren in de root van je site en vanuit hier je database laden. Alternatief is je config file in Phpadmin aan te passen.

Door Puckie op 16 februari, 2012 - 19:26

Oei oei,

Dit klinkt allemaal vrij abstract voor mij! De database is inderdaad groter dan 10 mb. Ook als hij gezipt wordt. Wat is een dump en hoe kom je hieraan. Want ik exporteer nu gewoon de database en 'probeer' ze daarna te importeren.
Ben maar een beginner dus ik zal iets meer uitleg nodig hebben.

Sorry

maar toch alvast bedankt. Ik ga ook nog wat google'en om je uitleg wat te ontcijferen op newbie-niveau. ;)

Door subsidence op 16 februari, 2012 - 22:41

Een dump maak je door je hele database vanuit Phpadmin te exporteren, is een sql-file (eigenlijk txt file). Kies aan eerst je database en vervolgens op "export" klikken, een van de tabs bovenaan. Je kunt naar je computer exporteren en vervolgens ftp-en of ergens op je site opslaan. Pas op, wel beveiligen door permissies te veranderen. Volg je het nog? Maak ook eerst je nieuwe database helemaal leeg!
Een zeer fraai programma dat dit voor je doet heet Navicat, dit programma maakt een exacte copie van je database die je weer kunt uploaden. Kost wel geld.
succes!

afbeelding van be-web
Door be-web op 17 februari, 2012 - 09:26

Krijg je een foutmelding op het scherm tijdens importeren?

-----
Met vriendelijke groet,
Hans Kuiters
BE-WEB

Door Puckie op 19 februari, 2012 - 14:06

Nee, Hij geeft onderaan het percentage van de upload. Dit gaat volgens mij veel te snel...En dan geeft hij aan dat ik moet wachten als hij honderd bereikt heeft. En vervolgens komen dan mijn 28 tabellen tevoorschijn maar het zouden er 158 of zo moeten zijn. Geef foutmelding!

afbeelding van be-web
Door be-web op 20 februari, 2012 - 08:23

Het is mij ook wel eens gelukt door het .sql bestand op te delen in kleine stukjes (handmatig). Is even werk.

-----
Met vriendelijke groet,
Hans Kuiters
BE-WEB

Door Puckie op 20 februari, 2012 - 17:50

Ik heb uiteindelijk maar een omweg gebruikt. Ik had nog een oudere en waarschijnlijk kleinere versie van de databank en die heb ik dan maar aangepast door de code te kopiëren per pagina. Gelukkig niet een al te grote site. Maar ik ga volgende keer toch proberen om onmiddellijk online te werken...want dit was maar een miserie!
Deel je dat sql-bestand door enkele tabellen te selecteren en dan te exporteren, herhalen, herhalen, herhalen en dan elk stukje te importeren.?

GRTZ

afbeelding van be-web
Door be-web op 21 februari, 2012 - 08:41

Ja, dat kan inderdaad op die manier.

-----
Met vriendelijke groet,
Hans Kuiters
BE-WEB

Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.

onomatopee