Welkom op drupal.be

De website is momenteel in opbouw. Wil je helpen en drupal.be medewerker worden, maak dan snel een account aan en laat van je horen door een nieuwe commentaar toe te voegen aan dit bericht. Click 'meer lezen' voor een TODO-lijstje.

TODO

 1. Nederlandstalige installatie-instructies
 2. Mailinglijst of forum subscriptions opzetten
Auteur: 
Dries
afbeelding van Jeroen
Door Jeroen op 12 september, 2005 - 23:07

dries je moet mr zegge wat je vertaaldt wil zein en ik geef er en lap op

;)

Door Dries op 12 september, 2005 - 23:24

Dat beloofd. ;)

Ik zou in elk geval (i) een 'Wat is Drupal?'-pagina willen, (ii) een pagina met de belangrijkste downloads (incl. de Nederlandse vertaling), (iii) een pagina met een overzicht van de belangrijkste features en (iv) een pagina met Nederlandstalige installie-instructies. Al deze pagina's kunnen links bevatten die naar drupal.org verwijzen. Verder moet ook de 'mission statement' vertaald worden.

Door Bèr Kessels op 13 september, 2005 - 09:17

.be is *uche, uche* tweetalig. dus...

 1. Een Franse locale importeren? http://drupalfrancais.zapto.org/ heeft al best wat resources.
 2. i18n draaien. Dit vindt ik om twee redenen erg belangrijk:
  1. Laten zien dat Drupal het kan. Werkelijk iedere beetje professionele site in Vlaanderen en Nederland wil zijn content in het Engels en Nederlands aanbieden. Drupal kàn dat. Dat moeten we met een degelijk voorbeeld laten zien.
  2. .be is nu eenmaall voor een deel Fanstalig. Ik begrijp dat Drupal.be er niet is om politiek correct te gaan doen, maar we kunnen het doen, dus waarom niet?

... mijn twee centiemen

[ Sympal: Nederlandstalige Drupal hosting | Nederlandstalige Drupal help blog ]

Door Dries op 13 september, 2005 - 09:26

Een tweetalige website is OK, maar ik stel voor dat we eerst het Nederlandstalige luik op poten zetten. Het Franstalige luik neem ik zowieso niet voor mijn rekening (geen tijd en mijn Frans is in verval) dus dat moeten anderen maar doen op basis van het Nederlandstalige voorbeeld.

Door Bèr Kessels op 13 september, 2005 - 09:32

mijn Frans gaat niet veel verder dan "Je ne parlé pas Francais". Dus aan mij heb je ook niet veel. Ik ga eens vragen bij drupalFrancais of daar misschien een walloon is die dit wil doen?

[ Sympal: Nederlandstalige Drupal hosting | Nederlandstalige Drupal help blog ]

Door Bèr Kessels op 13 september, 2005 - 18:58

Ik heb in het forum van de franse comm gezegd dat als er gegadigden met ijd zijn, er een drupal.be plekje gemaakt kan worden.

Mij lijkt het tot die dag echter teveel om Frans te ondersteunen, Vooral omdat we het allemaal erg slecht tot niet lijken te spreken :)

[ Sympal: Nederlandstalige Drupal hosting | Nederlandstalige Drupal help blog ]

Door lba op 13 september, 2005 - 09:37

Als showcase is dat inderdaad een niet te missen kans, maar als nederlandstalige community is dat misschien niet wat we willen...

Tweetalig wil alleszins ook zeggen dat we de ondersteuning nodig hebben van 'native' franstaligen... Anders gaan vertaligen onvermijdelijk belachelijk overkomen... Je kan nog zo goed Frans spreken, dat merkt een echte franstalige meteen...

Dus we zullen moeten kiezen: willen we een nederlandstalige community of willen we een site om Drupal te promoten in Belgie?

Wat de keuze ook is, ik wil alleszins met beide opties actief meewerken!

Luc

Door Bèr Kessels op 13 september, 2005 - 09:29

De Nederlandse KDE site heeft een, volgens mij, goede balans tussen gebruikers en ontwikkelaars weten te vinden. Ik denk dat het een goed idee is om een groot deel van wat Hendrik Eeckhaut heeft gemaakt op http://www.elis.ugent.be/~heeckhau/drupal-nl/ aan te vullen met wat op bijvoorbeeld http://www.kde.nl/helpen/vertaalgids.html staat.

In kde.nl blijkt dat vertalen (van zowel applicaties als handboeken) erg laagdrempelig is, en ook vaak nieuwe mensen binnenbrengt als actieve KDE leden.

Mij lijkt het dus een goed idee om Hendrik Eeckhauts vertalingstabellen te verwerken. En verder een wiki-achtige omgeving op te zetten voor het maken en vertalen van Nederlandstalige handleidingen.

En als laatste: drupalART heeft met groot succes een forum/ML systeem aangelegd. Dat werkt erg goed voor de kleine hoeveelheden discussies doe daar plaatshebben. Misschien het overwegen waard voor drupal.be

[ Sympal: Nederlandstalige Drupal hosting | Nederlandstalige Drupal help blog ]

Door Dries op 13 september, 2005 - 09:44

Ik heb Hendrik een mailtje gestuurd.

Het zou goed zijn mocht er op drupal.be een pagina of twee komen over de Nederlandse (en Franse) Drupal vertaling.

Ik zal eens kijken of ik een of meerdere mailinglijsten kan opzetten voor drupal.be. Wellicht kan dit pas binnen een week of twee; OSL moet eerst onze mail/CVS server in orde maken.

Door Hendrik op 15 september, 2005 - 13:06

Kan iemand met voldoende rechten een "Vertaalgids"-boek aanmaken zoals http://drupal.org/node/11130 ? Dan zal ik de relevante stukken vertalen.

Door Hendrik op 13 september, 2005 - 09:51

Ik wil zeker meewerken. Drupal.be, lijkt mij de ideale plek voor de Nederlandse vertaling.
De eerste weken wordt het wel moeilijk voor mij om er veel tijd in te steken. Ik ga immers binnenkort verhuizen en heb nog veel schilderwerk...

Door lba op 14 september, 2005 - 17:36

Een eerste poging, min of meer vertaling van de About Drupal page van drupal.org...

Luc

afbeelding van bertboerland
Door bertboerland op 14 september, 2005 - 19:45

wil graag steen bij dragen, met name op gebied van hoetedoen's (zo, dat is de eerste vertaling) en veelgesteldevragen (en antwoorden).

--
groets

bert boerland | http://boerland.com

Door Dries op 15 september, 2005 - 13:50

Ik heb de boek module geinstalleerd en enkele van jullie bijkomende rechten gegeven. Ik heb ook de menu's wat aangepast; al zal dit zeker nog veranderen op termijn.

Door Hendrik op 15 september, 2005 - 17:51

De eerste tekstjes staan erop. Kan je eventueel ook een statuspagina maken zoals http://drupal.org/translation-status maar dan enkel voor het nederlands? [enkel als dat niet te veel werk is]

Door Dries op 15 september, 2005 - 19:43

Bedankt. Ik zal een status pagina maken, maar het kan wel enkele dagen duren. Hopelijk dit weekend.

Door Dries op 15 september, 2005 - 20:04

Ik heb een nieuwe pagina toegevoegd: over deze website. Het geeft een overzicht van de activiteiten (mission statement) en een opsomming van de medewerkers (drupal.be beheerders). Suggesties zijn welkom natuurlijk.

Door Dries op 15 september, 2005 - 21:00

Ik heb de profile.module geactiveerd en enkele velden toegevoegd aan de gebruikersprofielen. Kijk je profiel eens na en vul wat informatie in over jezelf!

afbeelding van Jo Wouters
Door Jo Wouters op 19 september, 2005 - 17:18

Ik wil ook graag meewerken aan drupal.be
Geen grootse vertaal-projecten voor mij echter (zelfs tegen dt-regels zondig ik nog dagelijks), maar mocht er ander werk opduiken dat in m'n mogelijkheden ligt, dan help ik graag.

Ballie

Door Dries op 19 september, 2005 - 20:28

Ik ken je mogelijkheden niet, maar als er iets concreet is waarmee je kan helpen en dat je leuk vindt, laat het ons weten. We kunnen alle hulp gebruiken. Hier zijn enkele suggesties: (i) ondersteuning in de fora, (ii) werken aan een drupal.be thema, (iii) schrijven van elementaire documentatie/FAQ, (iv) maken van t-shirts, (v) maken van leaflets, (vi) een artikel schrijven voor print media, (v) belangrijke berichten van drupal.org vertalen (communicatiekloof overbruggen door verslaggeving), (vi) een EuroOSCON-verslag scrhijven, (vii) een lijst maken van enkele Nederlandstalige Drupal sites (showcase), etc. Er is werk genoeg. Belangrijk is dat je iets doet dat je (i) leuk en (ii) nuttig vindt.

Door bwynants@drupal.org op 20 september, 2005 - 22:40

Als er een lijst gemaakt wordt kunnen deze er mischien op geplaatst worden:

http://www.goju-andy.be/
http://www.goju-ryu.be/

beiden gebruiken 4.6.3....

(waarom is de eerste link niet geconverteerd?)

afbeelding van Jo Wouters
Door Jo Wouters op 30 september, 2005 - 01:40

Blijkbaar issues in de url-filter - heb er ook mee gesukkeld
http://drupal.org/node/28203

Door Dries op 20 september, 2005 - 09:26

Steven heeft een eerste drupal.be logo gemaakt. Wat denken jullie ervan?

Door Hendrik op 20 september, 2005 - 16:56

Perfect

afbeelding van Jo Wouters
Door Jo Wouters op 20 september, 2005 - 19:36

Mooi!
Terzijde 1: mss zitten er wel rechten op de gekleurde .be ?? http://www.belgium.be/eportal/application?origin=imageCopyright_new.jsp&event=bea.portal.framework.internal.portlet.event&pageid=staticJSP&portletid=S...
Terzijde 2: moet dat atomium tegenwoordig niet extra blinken ? :)

Wordt de favicon ook aangepast ? Ben benieuwd hoe de druplicon er op z'n Belgisch uit ziet.

Door bwynants@drupal.org op 20 september, 2005 - 22:42

Tof! Echt van toepassing!

Door Bèr Kessels op 21 september, 2005 - 21:18

Ik geloof dat het .be idd een of andere obscure licentie heeft. Maar zou me er niet druk over maken. Ik kan op de belgie.be site niks vinden waarom het niet gebruikt zou mogen worden. Zo lang we er maar "een eigen draai" aan geven, en het niet als gpl vrijgeven is er echt geen probleem.

Steven: weer erg cool werk, je bent de master!

--
Spreek Meer Dutch

[ Sympal: Nederlandstalige Drupal hosting | Nederlandstalige Drupal help blog ]

Door Dries op 20 september, 2005 - 09:40

Ik heb de mission statement deels vertaald, als ook het download-blok. De mission statement schiet nog te kort, dus als iemand tijd en zin heeft om daar nog aan te sleutelen ...

Door Dries op 23 september, 2005 - 16:12

Ik denk dat we min of meer klaar zijn om de website publiek te maken ... Zijn er nog belangrijke zaken die niet in orde zijn? Wat denken jullie? Misschien moeten we tegen 1 oktober (volgende week zaterdag) alles klaarstomen? (Google heeft ons trouwens al gevonden.)

afbeelding van Jo Wouters
Door Jo Wouters op 23 september, 2005 - 20:47

2 kleine schoonheidsfoutjes nog:

- missende vertaling: http://drupal.be/search/node/testzoeken .
- doodlopende link: http://drupal.be/newsletter (linksboven)

Zou het beter zijn om het mission statement iets uit te breiden ?

Drupal.be is de officiele website van de Nederlandstalige Drupal-gemeenschap. Drupal is een content management platform. Vermits Drupal open source is, kan het vrij gebruikt worden.

Dankzij de talrijke modules en het flexibele design is Drupal zowel geschikt als motor achter een persoonlijke weblog als voor het opzetten van een grote community website.

(goed bekken doet het nog niet, maar zegt iets meer dan de huidige tekst?)

Door Dries op 24 september, 2005 - 13:07

Ik heb de doodlopende links gemaakt, en de mission statement aangepast. We kunnen altijd nog incrementele verbeteringen aanbrengen. Om te helpen met de ontbrekende vertalingen, moet je de vertaalgids maar eens bekijken. ;-)

Bedankt.

afbeelding van Jo Wouters
Door Jo Wouters op 24 september, 2005 - 14:45

Iemand was me, lang geleden al, voor

In de nl-4.6.0.tar op http://drupal.org/project/nl vind ik:


#: modules/search.module:57
msgid ""
"

  \n"
  "
 • Check if your spelling is correct.
 • \n"
  "

 • Try using wildcards: walk* matches walker, "
  "walking, ...
 • \n"
  "

 • Use longer words (words shorter than %number letters are ignored).
 • \n"
  "

"
msgstr ""
"

 • Controleer of uw spelling correct is.
 • Probeer "
  "jokertekens te gebruiken: zwem* vindt zwembad, "
  "zwemmer, ...
 • Gebruik langere woorden (woorden met minder "
  "dan %number letters worden genegeerd).

"

Grappig, die vertaling van "walker" in "zwembad" ;-)

Mss hebben we hier niet de laatste vertaling draaien ?

Door Dries op 24 september, 2005 - 23:21

Ik gebruik hier de nl-cvs.tar.gz versie van 2 weken geleden, niet de nl-4.6.0.tar.gz versie.

Door Hendrik op 26 september, 2005 - 16:49

Ik heb ze voorlopig gewoon manueel vertaald.

Door Dries op 29 september, 2005 - 13:39

Wat denk je, zullen we drupal.be aankondigen op drupal.org?

Door Hendrik op 29 september, 2005 - 17:02

Ik zou dat eerst nog de commentaren bij bijvoorbeeld "Wat is Drupal" wegnemen (zie http://drupal.be/wat-is-drupal#comment-16)

Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.

onomatopee