afbeelding van florisla

FckEditor file uploads: pad aanpassen

Eigenlijk heb ik een voorkeur voor TinyMCE in combinatie met IMCE, maar om mooi Drupal 6-compatibel te zijn gebruik ik nu FckEditor met file upload / file browser functionaliteit.

Ik ben nogal een liefhebber van cleane URLs, en het stoorde mij dat afbeeldingen die geupload worden een lelijke URL hadden in de vorm van mijnsite.be/sites/mijnsite.be/files/image/een-foto.jpg

het /sites/mijnsite.be/files/ gedeelte pas je natuurlijk aan via de Drupal configuratie (/admin/settings/file-system).

Echter, het 'image' gedeelte van dat pad wordt door FckEditor zelf bepaald. Meer bepaald in /modules/fckeditor/fckeditor/editor/filemanager/connectors/php/config.php.

De relevante settings zijn deze:

  • $Config['FileTypesPath']['Image']
  • $Config['FileTypesAbsolutePath']['Image']
  • $Config['QuickUploadPath']['Image']
  • $Config['QuickUploadAbsolutePath']['Image']

Uiteindelijk heb ik nu image URLs zoals mijnsite.be/bestand/afbeelding/een-gewone-foto.jpg . Hoe mooi toch ;-)

Auteur: 
florisla
afbeelding van askibinski
Door askibinski op 10 juni, 2009 - 22:53

Persoonlijk vind ik het gebruik van IMCE meestal toch een vieze oplossing. Je bent namelijk afhankelijk van de gebruiker die de files goed moet organiseren en de geuploade bestanden staan helemaal los van drupal.

Mooier is om zoveel mogelijk met cck en filefield te werken volgens strakke templates. Als je dan ook nog eens filefield_paths gebruikt kun je bestanden/afbeeldingen met diverse tokens automatisch in een vooraf gedefinieerde folder-structuur uploaden.

http://blog.merge.nl

afbeelding van hansrossel
Door hansrossel op 10 juni, 2009 - 23:51

Ik vind dat cck en filefield niet uitsluiten om daarbij nog IMCE te gebruiken.

Ideaal is inderdaad om via filefield paths, cck en filefield de upload te laten gebeuren naar bijvoorbeeld de "fotos" map. En dan in IMCE enkel permissies te geven voor gewone gebruikers voor browse in die "fotos" map, dus het opladen via IMCE verbieden.

Op die manier zit alles netjes in cck (en dus klaar om ermee te spelen via views), en kan de gebruiker indien hij wenst toch via IMCE de via filefield opgeladen afbeelding meer flexiebel op een plaats naar wens invoegen. Het filefield vinkje "lijst" wordt hierbij interessant als toggle tussen vaste plaats voor het cck veld of in te voegen via IMCE.

Hans
KOBA

Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.

onomatopee