Over Drupal

Drupal:

  • Biedt uitgebreide mogelijkheden om websites te beheren.
  • Biedt een krachtig raamwerk om websites te bouwen. Drupal is modulair opgebouwd. Veel functionaliteit is direct te downloaden, of eenvoudig te ontwikkelen.
  • Is vrij te gebruiken. Er zijn geen licentiekosten. Drupal is als open source software verkrijgbaar onder de General Public License.
  • Wordt door veel organisaties gebruikt om hun informatievoorziening te ondersteunen.

Waarom Drupal?

Managers waarderen Drupal's sterke punten:

Breed inzetbaar
Door de vele functies en uitbreidingsmogelijkheden is Drupal bruikbaar voor uiteenlopende doeleinden. Van marketing-inspanningen tot intern communicatie-gebruik. Voor informerende websites, maar ook voor communicatie tussen verschillende groepen.
Goed uitbreidbaar
Als er functionaliteit nog niet als module verkrijgbaar is, dan zijn er veel mogelijkheden om ontwikkelaars in te huren. Er is een grote en nog steeds groeiende ervaren community met diverse leden die u graag van dienst willen zijn.
Goed beheerbaar
Drupal's toegangscontrolesysteem kan gemakkelijk worden aangepast aan uw organisatiestructuur. Zodat iedereen precies toegang heeft tot wat nodig is.

Website-beheerders waarderen Drupal's sterke punten:

Efficient en effectief
Met Drupal is met relatief weinig moeite veel te bereiken. Drupal biedt gebruikers een eenvoudig te bedienen gebruikers-interface.
Goed uitbreidbaar
Met Drupal kunnen verschillende typen inhoud worden beheerd. Zoals tekst, afbeeldingen, video, kalenders, enquêtes, forums, enzovoorts. De uitbreidingsmogelijkheden maken het gemakkelijk om snel nieuwe typen toe te voegen en daarmee de functionaliteit te verbeteren.

En website-bouwers waarderen Drupal:

  • Programmeurs omdat ze efficient kunnen ontwikkelen. Drupal gebruiken bespaart tijd. Er hoeft niet steeds vanaf nul te worden ontwikkeld. Omdat door zoveel mensen aan Drupal wordt bijgedragen, bevat het goede API's. De grote verzameling van uitbreidingsmogelijkheden wordt regelmatig bijgewerkt. In plaats van programmaonderhoud kunnen ontwikkelaars zich concentreren op nieuwe programmaontwikkeling.
  • Grafische vormgevers waarderen Drupal omdat het uiterlijk van een Drupal-website flexibel is aan te passen. Hiervoor zijn vele 'themes' beschikbaar. 'Themes' zijn goed aan te passen aan specifieke wensen.

De Drupal-community is een grote groep van vrijwilligers die graag informatie uitwisselen die nodig is om een klus te klaren. De Drupal-community is toegankelijk voor beginners, voor nieuwsgierigen en voor professionels. Regelmatig zijn er diverse activiteiten, zie ondermeer Aanstaande evenementen.

Reacties

Door ht-student op 1 juni, 2012 - 16:16

Hallo mede-drupalliefhebbers,

Graag zou ik willen reageren op een subkopje op deze pagina. Er wordt genoemd dat drupal een goede gebruikers-interface heeft. Nu is het algemeen bekend dat iedereen een eigen manier van denken heeft. Met daarbij een eigen referentiekader. Dus dit is op zich geen verkeerde gedachte.

Als student afstudeer ik af bij een automatiseringsbedrijf dat met drupal werkt. Ik heb - sinds ik daar begon in februari - een aantal websites gelezen waaruit bleek dat er nog veel mis is met de begrijpelijkheid van het programma drupal.

Vandaar mijn vraag of jullie kijk op drupal anders is en wat drupal in jullie ogen zo'n herkenbaar maakt. Ik ben in ieder geval bij de drupal-jam te vinden. Ga even kijken met wie ik ga. Ik heb me daarom ook nog niet aangemeld. :) Ik hoop in ieder geval zoveel mogelijk drupal-gebruikers te spreken in Zoetermeer!

Groet en tot 8 juni.
Paul

Beginnend drupal-fan

Bookmark and Share

Drupal is een geregistreerd merk van Dries Buytaert. | Powered by Pantheon.

Drupal.be/Drupal.nl is de website van de Nederlandstalige Drupalgemeenschap.